vorming

Op regelmatige basis vinden er vormingen plaats in Stilpunt. Heb je interesse in één van onderstaande workshops, stuur dan even een mailtje en ik hou je op de hoogte van de planning!

  • “Van harte”: “Ik hoef niet te weten hoe jij in je levensonderhoud voorziet. Wat ik graag wil weten is waar jij voor gaat en of jij het aandurft oog in oog te staan met de verlangens van je hart. Het interesseert me niet hoe oud je bent, maar wel of je het aandurft voor gek te staan omwille van de Liefde, omwille van je dromen, omwille van het avontuur dat Leven heet. “ (Oriah Mountain Dreamer, native indian)
    Een workshop voor alle jonge en oude(re) vrouwen die ervoor open staan om in groep te onderzoeken waar ze naar verlangen en wat ze nodig hebben om dit verlangen in de wereld te zetten.
  • “Help, ik hyperventileer!”: kortademigheid, een benauwd gevoel, hartkloppingen, pijn in de borst, een ijl gevoel in je hoofd, zweten zonder reden, een droge mond, tintelingen in armen en benen, een angstig gevoel… Herken je meerdere van deze symptomen? Dan is de kans groot dat je soms hyperventileert.
    Deze workshop zal je inzicht bieden in wat hyperventilatie precies is. Bovendien gaan we praktisch aan de slag met ontspannings- en ademhalingsoefeningen en krijg je concrete tips mee naar huis.
  • “Je wonden likken: van pijn naar kracht”: Iedereen loopt wonden op in het leven en vaak neigen we ertoe deze wonden te veroordelen. We vergeten hierbij dat onze wonden deel zijn van ons persoonlijke verhaal en ons daarom net uniek maken. Onze wonden kunnen ons – naast verdriet, onmacht, pijn… – ook kracht geven. In deze workshop gaan we samen op een creatieve manier aan de slag met dit thema. Niet om je wonden te doen verdwijnen, wel om er anders naar te leren kijken en van je pijn je kracht te maken!
  • “Lijf en leden”: Deze workshop is speciaal gericht op mensen die veel piekeren, last hebben van stress en de dingen moeilijk kunnen loslaten. We gaan heel doe-gericht aan de slag, met lichaamsoefeningen, ademhalingsoefeningen en bewegingsoefeningen… voornamelijk om te leren loslaten en aandacht te leren geven aan wat je lichaam je vertelt.
    workshops